Vinkit viikkoon

07.01.2018

Maanantain ruuat ovat maukkaita paluuta arkeen ruokia. Lihaperunalaatikko tehdään nauta sika jauhelihasta ja on muuten hyvvää.Kasviskiusaus onkin aina yllätävä, on parsaa, porkkanaa, bataatia ja linssejä. Pinaattikeittoa ei varmaan esittelyä kaipaa tarjoillaan tietenkin munan kanssa. Salaatti pöydän kummajaiseksi tehdään selleri salaattia joka onkin hyvä aloitus aika monen aloittamaan laihdutukseen.

Tiistain Mustunut kana on luutonta broileria joka paahdetaan uunissa ihanan rapeaksi tarjoillaan riisin ja curry kerma kastikkeen kera. Paahdetut kasvikset hunaja hunnun alla paahtuneita juureksia, brockkolia, kesäkurpitsaa, punajuurta, kurpitsan siemeniä ja makuja. Kaalikeitto on naudanjauhelihasta tehty perinteinen keitto. Hiukan tuoreella chilillä ruuditettu.

Keskiviikon Stifado tuo kreikkalainen lihapata on makuja välimereltä. On kuin kreikkalainen jumala olisi sotkenut karjalanpaistin väärälle mantereelle. Possua, nautaa, valkosipulia, tomaattia ja tietysti oliiviöljyä.Tarjoillaan feta pottujen kanssa. Kasvispata tehdään tuo stifadon tapaan mutta pelkillä kasviksilla. Juustokeitto on yllättävän juustoinen kermapohjainen ei niin fitnes keitto :)

Torstaina otetaan riskillä pelkkää kasvista. Juureswokki tehdään ihan pelkistä kasviksista mutta maku on loistava sopii vegaaneille. Kasvisgratiini onkin sellainen pehmeä lasku kasvisruuan pariin kukapa ei tykkäisi kermaisista juureksista ja rapeastajuustosta. Perunamunakas on jo miehisempi pläjäys jos tuntuu ettei kasvisruoka ole ihan oma juttu niin tämä maistuu ilman lihaakin. Sipulikeitto on tehty laadukkaasta suomalaisesta sipulista. Jälkiruokana on ehkäpä jotain ylläriä

Perjantaina sitten onkin miesvege pihvit eli tutummin makkara pihvejä, grillikastiketta ja lohkoperunaa. Kasvispihvejä vegaaneille ja vuohenjuustotomaatti soppaa. Näillä onkin hyvä lähteä viikonlopun viettoon.